Haflingerstal 'De Dorschkamp'

 

 

 

Activiteiten:

Vrijdag 11 augustus 2017 komt Eva Roemaat naar Haflingerstal de Dorschkamp.

Zij komt bij ons vrijheidsdressur geven aan mensen met een eigen paard.

er komen 12 paarden met hun eigenaren. Ze proberen hun paarden vrijheidsdressuur te leren zoals, knielen, op en blok staan, de spagaat en nog veel meer.

 

 

Vind je het leuk om te komen kijken? iedereen is van harte welkom vrijdag 11 augusutus om 12,00 uur.

Kort verslag eva Roemaat:

Zaterdag 11 augustus was het zover, Eva Roemaa;l komt naar Wageningen. een gekoesterde wens van onze jongste dochter, maar wat blijkt van vele paarden liefhebbers. Eva is een begrip als het gaat om vrijheidsdressuur. We hadden 4 groepen van 3 mensen met hun eigen paard. De een kon je zien, oefende regelmatig de ander wat minder. Eva had een blok mee genomen, waar de paarden met hun voorbenen op konden staan. Allemaal deden ze het zo knap. Onze jongste dochter oefend met Karin. Karin kan dus al wat dingen die te maken hebben met de vrijheidsdressuur. er was 1 les uigevallen en omdat onze jongste jarig was mocht ze invallen. Nu was Allianz aan de beurt. Kan een heel klein beetje wat.... Nou ja zeg hij doet alles, als er maar een beloning aan zijn eus gehangen wordt, gaat hij zelfs knielen. Dit paard is een echte kanjer. Iedereen heeft erg genoten van de komst van Eva. Eva bedankt.

 

 

ZONDAG 27 AUGUSTUS. HAFLINGER PLEZIERDAG VAN 11.00 TOT 16.30 UUR INCL LUNCH.

Op zondag 27 augustus organiseren wij een Haflinger plezier dag. Om 11 uur zijn de kids van harte welkom tot 16.30 uur. We eten gezamelijk een lekker broodje en in de middag nog wat drinken met iets erbij. We gaan allerlei leuke leerzame speelse dingen doen met de paarden en ook zonder de paarden. 

GEEF JE SNEL OP ER ZIJN NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR.

Verslag van de Haflingerplezierdag:

Zondag 27 augustus was onze eerst georganiseerde middag met de Haflingers. Eerder heb ik al wel wedstijden georganiseerd, maar dit keer hebben we het eens in een ander vat gegoten. En met enorm veel succes.

Om 11.00 uur begon de Haflingerplezierdag. We zijn begonnen met de paarden uit de paddock te halen en ze in de bak te zetten. Daarna kregen de kinderen wat te drinken met een cup cake, en heb ik uitgelegd wat we gaan doen deze dag. Er waren 2 groepjes van 4 meiden, per 2 kregen ze een paard. Ik wilde als eerste veel aandacht besteden aan het goed verzorgen van je paard. Maak bijvoorbeeld de ogen eens schoon de neus waar overal op gelet moet worden. Stel je krijgt een eigen paard of gaat een keer een paard verzorgen, waar moet je op letten en doe je om het echt goed te poetsen. Ook heb ik uitgelegd dat er nu horzel eitjes op de paarden gelegd worden door horzels, waarom dat belangrijk is om ze te verwijderen en ze laten zien waar je ze aan herkend.

Wanneer alles aan het paard schoon gemaakt is, hebben de kinderen  de paarden echt helemaal versierd ze mochten er zelfs op tekenen, foto’s komen op de website te staan. Het was weer een race tegen de klok want er stond veel meer op het programma, alleen dit vinden ze  zo leuk dat ze dat wel de hele dag kunnen doen volgens mij.

De tafel was gedekt het was tijd voor de lunch.

Na het eten kwam het zware werk. Eerst moest er een parcours afgelegd worden met het paard aan de hand, zaklopen, voetballen, springen, slalom, hoefijzers gooien. Daarna ging er, 1 kind op het paard zonder zadel en eentje had het paard aan de hand, degene op het paard had een lepel met een ei erop vast en moest door het parcours gaan, ei mocht niet vallen natuurlijk. De paarden werden opgezadeld, en er werd een parcours afgelegd  op het paard een bal pakken, een knuffel pakken, achterwaarts, slalom, sprongetje en een snoepje happen.

Nu een parcours zonder paard maar met z’n tweeën aan elkaar vastgebonden onder een hindernis door, achteruitlopen, voetballen, hoefijzer werpen, sprongetje, slalom. Het was echt ontzettend leuk en we hebben erg gelachen.

We waren met 2 groepen en je raad t al het werd gelijk spel….. oplossing was: met z’n allen tegelijk zo snel mogelijk het parcours door en het team van Karin werd de winnaar. We hadden voor  beide teams een prijsje.

Na wat drinken met chips, waren Karin en Allianz aan de beurt voor een bosrit met paard en wagen.

In het bos waren toch nog wel wat plasjes te ontdekken, hier kregen we ontzettende vieze kinderen van. Om 16.30 uur arriveerde we weer bij de wei. De leuke dag werd afgesloten met een minder leuke afloop voor mijn man Peter. Hij wilde van de kar stappen maar zakte (verdraaide) zijn knie waardoor hij er afviel. Twee uur ziekenhuis een paar foto’s en krukken rijker, vertoeft hij nu op de bank en laat zich aardig verzorgen...