Haflingerstal 'De Dorschkamp'

                                                         

Beginnen met paardrijden

Paardrijden is dé mooiste sport, vinden wij als paardengekken. 
In Nederland wordt de paardensport op verschillende niveau's in verschillende disciplines  beoefend.
Ook zijn er binnen de paardensport verschillende rijstijlen. De bekendste twee zijn de engelse en de western.
Bij Haflingerstal de Dorschkamp wodt van beide een beetje gebruikt. Wij rijden op een zeer vriendelijke manier, wat voor de ruiter en voor het paard als zeer prettig wordt ervaren.
Voor welke rijstijl er wordt gekozen of op welk niveau men paardrijdt, het belangrijkste blijft natuurlijk het plezier in de paardensport.

Als men wil leren paardrijden is het goed om even bij een aantal dingen stil te staan

                                                             

Een paard is geen computer

Vroeger werd de paardensport beoefend door mensen die met dieren opgroeiden. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Belangrijk als men goed wil leren paardrijden dat men zich leert verplaatsen in het paard zodat men de reacties van het paard leert begrijpen. Zeker in het begin zal men situaties tegenkomen waarbij men misschien eerst denkt "wat een vervelend paard", terwijl het paard gewoon weg niet begrijpt wat er van hem verwacht wordt, doordat jouw lichaamstaal of hulpen niet coresponderen met de gewilde actie van het paard. Vraag gerust aan de instructrice hoe je dit het beste op kan lossen!

                  

 

 

1e les

Een eerste les is voor de meeste mensen toch een beetje spannend, dit maakt helemaal niet uit of je 6 of 60 bent. Er wordt gestart; dmv privelessen waarbij op een later tijdstip wordt ingestroomd in de groepsles van niet meer dan 3 personen. Voor de beginners geldt  30 minuten poetsen, knuffelen en het paard verzorgen en een half uur rijden. voor de gevorderde ruiters geldt 30 minuten voor aanvang aanwezig je paard poetsen, knuffelen en verzorgen en 1 uur lessen. Heel belangrijk neem de tijd voor poetsen en opzadelen, dit is het eerste contact met het paard.
Bij Haflingerstal de Dorschkamp hoort het poetsen, op en afzadelen erbij. Elke ruiter/amazone probeert zijn eigen paard klaar te maken voor het rijden en ruimt na de les zijn eigen spullen netjes op. Gestimuleerd wordt om elkaar hierbij te assisteren.

 

                             

 

Kleding

Bij een 1e les heeft men vaak nog niet een volledig rijtenue. Geschikte mogelijkheden zijn oa. in plaats van een rijbroek een dikke stevige legging of andere soepele broek. Afgeraden wordt een broek met grove naden aan de binnenkant. Bovenkleding moet niet hinderen in bewegingsvrijheid en het liefst licht aansluitend zijn. Sjaals, openhangende jassen/vesten en sieraden zijn verboden ivm met de veiligheid. In verband met het natuurlijk instinct van een paard is het ook niet verstandig kledingstukken op het paard uit te trekken. Het paard kan hiervan schrikken en onverwachte bewegingen maken.
Een goedgekeurde cap is verplicht.
Belangrijk is dat indien men nog geen rijlaarzen heeft de schoenen niet te breed is en een klein hakje hebben om klem zitten in de beugels tegen te gaan. Rubbere kaplaarzen of stevige schoenen kunnen gebruikt worden van de 1ste lessen.

Kosten

Leden voor 40 lessen

Bak les/

buitenritten

10 rittenkaart

Bak les/ Buitenritten

Niet leden in groep

Bak les/ buitenritten

Privé

lessen

Bak les

Tijd

Prijs per 

maand

Tijd

Prijs

Tijd

Prijs

Tijd

Prijs

1 uur

€ 54,00

1 uur

€ 175,00

1 uur

€ 20,00

 30 minuten

€15,00

 

 

 

 

1,5 uur

€ 27,50

1 uur

€ 25,00

 

 

 

 

2 uur

€ 40,00

 

 


 

De betaling van het lesgeld vind per maand plaats. Voor de duur van 40 lessen over 1 kalenderjaar, wordt € 54,00 per  maand overgemaakt. Ook is het mogelijk om een 10 rittenkaart aan te schaffen, deze heeft een houdbaarheidsduur van 4 maanden en is € 175,00. Betaling geschiedt per bank of contant. Het lesgeld wordt vooruit betaald. Stroomt uw kind later in dan wordt dit tarief aangepast aan de nog te rijden lessen van het jaar.

Meer informatie

Op de website vindt u in principe alle informatie. Onder het kopje Lessen vindt u alle soorten lessen en algemene informatie voor alle lesklanten (lessen tijdens vakanties, feestdagen, betalingen, afmelden, lescontract ed.)
Mocht nog vragen hebben, mail dan gerust naar haflingerteamdedorschkamp@gmail.com