Haflingerstal 'De Dorschkamp'

Ruiterkamp

In 2018 zal Haflingerstal de Dorschkamp ook paardenkampen gaan organiseren.

Onze kampen zullen anders zijn dan een doorsnee kamp. Wat er zo speciaal is, is dat het een kamp zal zijn van niet meer dan 6 kinderen, afhankelijk van het niveau en leeftijd.Tijdens de kampen mag je vooral jezelf zijn. Er is oog en aandacht voor jou.... Het is fijn als je goed kan rijden maar het hoeft niet. Toch is het ook heel leerzaam om op een diervriendelijke manier nog beter te leren rijden.

De kampen zullen zijn voor kids vanaf 6 jaar tot ongeveer 17 jaar.

Als je besmet bent geraakt met het paardenvirus dan wil je zeker wel eens een paar dagen door brengen tussen de paarden. Onze kampen zullen 3 dagen duren. We zullen in die dagen buitenritten (hier is wel ervaring vereist) maken, dressuur rijden, spelletjes doen, Met paard en wagen rijden. Elk kamp wordt aangepast aan de leeftijd en behoefte van de deelnemers.

Natuurlijk kunnen we niet de hele dag paardrijden en met de paarden bezig zijn.. Dat zou een beetje zielig zijn. Gen nood er zijn heel veel andere activiteiten te doen als de paarden aan het grazen zijn. We kunnen knutselen, het bos in, 's avonds een kampvuur maken. Noem maar op.

We passen het programma altijd aan, aan de leeftijd en het niveau van de ruiters. Het maakt dus niet uit hoe oud of je bent, en hoelang je op les zit.

Onze paarden leven in een bijna 5 sterren hotel, maar wij komen daar niet in te zitten. We zullen tenten gaan gebruiken om in te slapen. Er is een dixie om je sanitaire behoeften op te doen. Een watertank om je bij te wassen. een Pipokar om in te vertroeven als t regent of om te knutselen. Uit ervaring weet ik dat hoe primitiver het is hoe ontspannender de sfeer.

De kosten zijn: 250,00 voor 3 dagen. Hier zit bijna alles bij inbegrepen. Bij voldoende animo.

Wat moet jezelf meenemen:

Slaapzak

Kussen

Luchtbed

Rijkleding, cap en laarzen of evt jodphurs met chaps

Gewone kleding

Regenjas

Schoenen ( geen slippers)

Zaklantaarn

Toiletspullen

Handdoeken

Vooral een goed humeur

Wat jezelf nog mee wilt nemen.

Zakgeld heb je niet nodig, we kunnen toch niks kopen.

 

BUITENRIJWEEKEND/KAMP

Tijdens dit weekend/kamp staat het buitenrijden centraal, dus elke dag genieten in de bossen en heide van de Veluwe. Ervaring is wel vereist aangezien we de middelste dag ongeveer 30 km zullen gaan rijden.

Een buitenrijweekend begint op vrijdag rond 15.00 uur en is zondagmiddag rond 15.00 uur afgelopen. Een buitenrijkamp kan op elke willekeurige dag beginnen, bijvoorbeeld in een vakantie. Je kunt bij ons blijven overnachten in een tentje.

Kosten voor een buitenrijweekend/kamp zijn 305,00 per persoon. ( dit is incl ca.12 rijuren. 2x ontbijt. 2x lunch. 2x diner,( waarvan 1x bij Panoramahoeve).

Het programma is als volgt:

Dag 1:

* 15.00 uur ontvangst drinken met cake

* Buitenrit van ca 3 uur

* Pannenkoek eten bij panoramahoeve

Na afloop zal er nog een drankje genuttigd worden.

Dag 2:

* Ontbijt

* Dagrit van ca 5 uur

* Onderweg een Lunch

* 's avonds warme maaltijd bij de wei

De avond zullen we met elkaar invullen naar gelang de behoefte daar toe is.

 

Dag 3:

* Ontbijt

* Vroege ochtend rit ( we gaan rond 5 uur vertrekken)

* Rit van ca 3 uur

* Bij de wei nog een lunch

DAGKAMP

De dagkampen zijn speciaal voor (jonge) ruiters die ook graag op kamp willen, maar liever niet willen overnachten. Waar je ook aan zou kunnen denken is om je kind in plaats van naar een kinderdagverblijf, gezellig naar onze Haflingerstal te brengen. Per dag kunnen zich maximaal 4 ruiters aanmelden. Zo houden we de groepjes klein, en de aandacht voor elkaar groot. De kinderen kunnen 's morgens om 09.00 uur gebracht worden en 's middags om 17.00 uur weer gehaald worden.  De dagen zullen gevuld worden met leerzame en leuke rijspelletjes. Wanneer er voldoende ervaring is een buitenrit anders wandelen met de pony's door het bos. Het verzorgen van de pony's.

Kosten voor een dagkamp is  75,00 (incl lunch, drinken en tussendoortjes). Bij voldoende animo.